CiddiGazete- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilk, orta ve yüksek öğrenim öğrencilerine sağlanacak ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının başladığını duyurdu.

Bakan Yanık, söz konusu destek programı ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilk, orta ve yüksek öğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacaklarını açıkladı.

ÜST LİMİT 750 TL

Bu tür bir destek programının ilk defa uygulanacağını belirten Yanık, “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan yaklaşık 400 bin ilk öğrenim, orta öğrenim ve yüksek öğrenim öğrencimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor.

Bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL.

YILDA 2 DEFA GİDİŞ DÖNÜŞ

Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilk öğrenim, orta öğrenim ve yüksek öğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız” dedi.

BAŞVURU: SYDV

Bakan Yanık, söz konusu programa yapılacak başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgâh adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) yapılması gerektiğini söyledi.