CiddiGazete- Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray'ın Beşiktaş'ı Icardi'nin golleriyle 2-1 yendiği derbinin ardından sarı kırmızılı takımın teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Oyunun hakimi oldukları belirten Okan Buruk, birçok pozisyonu harcadıklarını ve yedi gol bile bulabileceklerini söyledi. Okan Buruk'un maç sonu değerlendirmeleri şöyle:

"7-3 BİTEBİLİRDİ"

- Kazanınca hoca dokundu oluyor, kaybedince hoca yanlış yaptı. Her hoca bir şey deniyor. Sahada bir şeyleri belirleyen oyunculardır. "Biz takım olarak oynarsak kazanırız" dedim.

- İlk yarıda tam olarak üstümüzde bir tutukluk vardı, 1-0'dan sonra bile. İkinci yarıda oyuna çok hakim olduk. 2-1 bitti ama 7-3 bitebilirdi.

"DÜZELTMEMİZ GEREKEN ŞEYLER..."

- 11. topumuz oldu direkten dönen, rekora gidiyoruz. Galatasaray'da sonlandırma eksik deniyor ama bazen top üç direk arasından geçmiyor, direğe vuruyor. Düzeltmemiz gereken şeyler. İki hafta önce muhteşem başlangıç yaptık. Gol rekoruna giderken hakem hatası oldu. Bugün takım olarak elimizden geleni yaptık. Beşiktaş'ın da şansları vardı ama kazanmayı hak ettik. Çok gol atabilirdik.

"EN ZORLU FİKSTÜRÜ OYNAYAN TAKIMIZ"

- Beşiktaş’ın çok fazla uzun top oynayacağını biliyorduk. Nkoudou, Cenk görünce bunu oynayacaklarını anladık. Maçın büyük bölümü böyle oynandı. Bazen ikinci topları almakta zorlandık.

- Oyun olarak daha kaliteli oynayan, daha modern oynayan taraftık. Bu oyunun karşılığını 2-1 ile aldık. Hedeflerimiz devam ediyor. Ligin çok başı. Üst üste iki maç kazandık ama hiçbir şey kazanmış değiliz.

- En zorlu fikstürü oynayan takımız. Çok zorlu bir fikstürdeyiz. İyi oynayıp kaybettiğimiz puanlar vardı. Genel olarak bakınca Galatasaray daha iyi olacak. Bugünkü oyunu kendi adıma abartmıyorum. Daha iyisini yapabilecek takımız.

ICARDI'NİN PERFORMANSI

- Icardi'ye topları getirmemiz gerekiyor. Getirdiğimizde atabileceğini biliyoruz. Icardi'yi sadece gol olarak değerlendirmemek lazım. Baştan sona hücum presini de çok iyi yaptı. Takım oyuncusu olduğunu gösterdi.