CiddiGazete- Süper Lig kariyerinde birçok farklı kulübü çalıştıran Okan Buruk, en büyük başarısını Başakşehir'in başında yaşamıştı.

İstanbul ekibiyle Süper Lig şampiyonu olan Buruk, bu sezona ise Galatasaray'ın teknik direktörü olarak başladı.

Sarı kırmızılı ekiple başarılı bir sezon geçiren deneyimli çalıştırıcı, Süper Lig'de 57 puanla zirvede yer alıyor.

Taraftarını da şampiyonluğa inandıran Okan Buruk, ligde 13 maçlık galibiyet serisi yakalayarak Beşiktaş'ın rekorunu da egale etti.

Hafta sonu oynanacak Kasımpaşa maçını da kazanarak yeni rekorun sahibi olmak isteyen Okan Buruk için dünya devi devreye girdi.

GALATASARAY'A ŞOK!

InterLive, Simone Inzaghi ile yollarını ayırması beklenen Inter'de yeni sezon için Okan Buruk isminin gündeme geldiğini belirtti.

Özellikle Icardi gibi yıldızların yaptığı açıklamalarda Okan Buruk hakkında övgü dolu ifadeler kullanmaları İtalyan ekibinin ilgisini çekti.

Okan Buruk, futbolculuk döneminde 2001-04 arasında Inter forması giymişti. O dönemde Javier Zanetti ile takım arkadaşıydı.

Javier Zanetti, şimdilerde Inter yönetiminin en büyük pay sahibi isimlerinden biri konumunda.

Inter'de başkan vekili olarak görev yapan Arjantinli futbol adamının Okan Buruk ile çok iyi bir ilişkisi olduğu belirtiliyor. Zanetti'nin Okan Buruk ismini öne çıkardığı ve yönetime bu yönde bir öneri sunacağı belirtildi.

"HAYALİM INTER" DEMİŞTİ

Diğer taraftan Galatasaray'da galibiyet serisi yakalayan ve Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Okan Buruk'un sözleşmesi sezon sonu sona eriyor.

Buruk, 2018 yazında GOAL'e verdiği röportajda; "İtalyanca bilgim hala iyi durumda. Onu hep korumaya çalıştım. İngilizcem de var. Bir teknik adam için dil önemli elbette. Her teknik adam böyle büyük takımlara oynamak ister.

Orayla bir bağım var. Mesela eski takım arkadaşlarım Toldo, Zanetti kulübün içindeler. Başarılı olursak ilerde orada çalışmak gibi bir hayalim var. Ancak unutmamalı; çok büyük bir başarı yakalamak lazım oralara gidebilmek için" demişti.