CiddiGazete- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası etkilenen 10 ilden biri olan Malatya'ya giden Mahmut Özer, okulların durumu hakkında duyuru yaptı.

Özer, "Şu an tüm Türkiye'deki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların daha suhuletli olması açısından bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar okullarımızı tatil oluyoruz. Böyleci millet olarak, devlet olarak süreci daha rahat yürütme ve 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırması açısından bu kararı almış bulunuyoruz. Tüm illerimizdeki, özellikle 10 ildeki okulların tamamı vatandaşa hizmet için konaklama ve yemek ikramı için 7/24 açık olacak" diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremden Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya da etkilendi.