CiddiGazete- İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, okulların yakın tatil edildiğini duyurdu. Yerlikaya'nın sosyal medya paylaşımı şöyle: Kıymetli Hemşehrilerim. Sevgili Öğrenciler, saat 20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

ŞANLIURFA'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şanlıurfa'da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

BİTLİS'TE YOLLAR KAPANDI

Bitlis'te 27 Ocak'ta başlayıp, aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 302 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, kar kalınlığı 107 santimetreyi geçti.

Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

DİYARBAKIR'IN 2 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Diyarbakır'da Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve öğretmenlerin can güvenliği düşünülerek tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat'ta tatil edildiğini duyurdu.

Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği belirtildi.