CiddiGazete- TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde "fiili saldırı", "küfür ve hakaret" gerekçesiyle AKP'li, CHP'li, İyi Partili ve HDP'li dört milletvekiline toplam 95 bin TL para cezası verildi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'e hakaret ettiği gerekçesiyle kınama cezası, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Sizin partiniz ve bakanlığınız mı iffetsiz?" sözleri ve İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un ifadeleri gerekçesiyle kınama cezası, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'a da İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attığı gerekçesiyle iki birleşime katılmama cezası verildi.

PARA CEZASI DA KESİLDİ

İç tüzüğe göre, kınama alan vekillerin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, geçici olarak çıkarma cezası alan vekillerin de bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesiliyor.

YUMRUKLU SALDIRIYA 38 BİN LİRA

Kınama cezası alan CHP'li Sertel, HDP'li Gergerlioğlu, İyi Partili Yokuş'un maaşından 19'ar bin lira, AKP'li Işık'tan ise maaşının üçte ikisine karşılık gelen 38 bin lira kesilecek. Dört milletvekiline kesilen toplam 95 bin liralık ceza hazineye devredilecek.

SERTEL TUTANAKLARA İTİRAZ ETTİ

CHP milletekili Atila Sertel, tutanaklar üzerinden verilen kınama cezasına itiraz etti ve tutanakların yeniden dinlenmesini talep etti. Bir hafta içinde komisyon toplanarak üç stenograf ve Sertel'le birlikte söz konusu tutanakları tekrar dinleyecek.