CiddiGazete- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırı kınadıklarını ancak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in saldırının ardından yaptığı açıklamayı “sorumsuz ve provakatif” bulduklarını ifade etti.

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz.

Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır. Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

'SORUMSUZ AÇIKLAMA' SUÇLAMASI

AKP Sözcüsü Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İyi Parti il binasına yapılan saldırının failleri ortaya çıkacaktır. Özellikle seçime giderken tüm provokasyonlara karşı ortak tutum alınması önemlidir. En güçlü iradeyle siyaset kurumuna dönük saldırılara karşı duracağız.

Bunun kadar önemli olan ise sorumsuz açıklamalar yaparak provokasyona katkı sağlamamaktır. Sn Akşener doğrudan Sn Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir dil kullanarak maalesef bu saldırıyla amaçlanan provokasyona katkı sağlayabilecek bir açıklama yapmıştır.

Sn Akşener şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir. Bu lanetli saldırıyı sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz.

'SİYASİ RANT MALZEMESİ'

Siyasi partilere yapılan saldırılar karşı durulması gereken eylemlerdir, sorumsuz yaklaşımlarla siyasi rant üretme malzemesi değildir. Bu sorumsuz yaklaşımlarla kimse siyasi rant elde edemez.

14 Mayıs’ta ülkemizi için demokratik bir yarışla seçim gerçekleştireceğiz. Bu ortamı lekelemek isteyen provokasyonlara karşı olduğumuz gibi, sorumsuz açıklamalarla bunlara destek veren siyasi yaklaşımlara da karşıyız.

Cumhurbaşkanımız tüm hayatı boyunca mücadelesini demokratik seçimler yoluyla verdi. Cumhurbaşkanımızın siyasi çizgisi provokasyonlara karşı demokratik siyasi mücadele temelinde, milletimizin desteği ve duasıyla inşa edilmiştir.”

'RECEP BEY! GELECEKSEN SEN GEL!'

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırının ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!” ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN GRUP KONUŞMASI

Erdoğan ve Akşener arasındaki tartışmanın fitilini ateşleyen, Akşener'in İyi Parti'nin 29 Mart’taki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşma olmuştu.

Grup konuşmasında Akşener deprem bölgesindeki temel atma törenleri hakkında şunları söylemişti:

"Artık her şeyiyle göstermelik hale gelmiş, günü kurtarmaktan başka hedefi kalmamış bir hükümetin; ucuz, utanmaz ve ahlaktan yoksun bir yönetim anlayışının acınası haline şahit olduk. Evet, şu sahte temel atma töreninden bahsediyorum. Yıllarca büyük büyük konuşup 'Ben, temel atma törenlerine katılmam, ben biten işin açılışını yaparım' diyecek kadar şişmiş bir egonun balon gibi öterek sönüşünün ibretlik vesikasından bahsediyorum.

'AKP USULÜ TEMEL ATMA TÖRENİ'

Bu fevkalade parlak, bir o kadar da cüretkar arkadaşlarımız boş araziye beton döküp 'Hastane temeli atıyoruz' diye Türkiye'ye yutturmaya kalktılar. Boş araziye bir demir kafes koymuşlar. Görseniz çocuk havuzu kadar. Üstüne de mikserden beton döktüler. Saray medyasının köpürteceği kadar da görüntü alıp servis ettiler. Alın size AK Parti usulü temel atma töreni. Güler misin ağlar mısın? Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Kelimelerin kifayetsiz kaldığı şu şuursuzluğa bir bakar mısınız? Nitekim artık bu iktidarın tüm işleri de aynı bu sahte temel atma töreni gibi. Hiçbir şey umurlarında değil. Yüzleri kızarmıyor, utanmıyorlar. Göz göre göre yalan söylemekten hiç mi hiç gocunmuyorlar. Palavralara, masallara sığınmadan tek bir cümle bile kuramıyorlar."

'21 YILDIR NEREDEYDİNİZ?'

İktidarın "bir yılda tüm depremzedelere konutlarını teslim edeceğiz" şeklinde açıklamalar yaptığını aktaran Akşener, "Madem bir yılda yapılabiliyordu, 21 yıldır neredeydiniz? Madem bir günde sadece kamu kuruluşlarından 90 milyar lira para toplanabiliyordu, 21 yıldır neden toplamadınız? 21 yıldır 'deprem geliyor' diye bas bas bağıran bilim insanlarımızı neden dinlemediniz? 21 yıldır topladığınız deprem vergilerini neden çarçur ettiniz? Önümüzde Marmara depremi riski var. Eğer bir yılda 650 bin konut yapıyorsanız İstanbul'da, Yalova'da, Tekirdağ'da, Kocaeli'nde olası bir depremde yıkılmasına kesin olarak bakılan binlerce bina var. Bu binaları yenilemek için daha ne bekliyorsunuz? Depremde yıkılıp, çökmelerini mi bekliyorsunuz? Yine binlerce insanımıza mezar olmalarını mı bekliyorsunuz?" diye konuşmuştu.

ERDOĞAN'IN SAVUNMASI

Önceki akşam ATV-AHaber-APara-ANews özel yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akşener'in deprem bölgesinde yapılan inşaatlara ilişkin sözleri hakkında şunları söylemişti:

"Hayatında inşaat nedir görmemiş, bunların tepeden tırnağa ne kadar derinliği olması gerekir, bunları bilmeyen... Sadece burada değil, belediye başkanlığımdan itibaren bu işin içindeyim. Ama konuşanlar bunlardan çıkmış bir tanesi doktor müsveddesi, kalkmış konuşuyor. Hayatında senin acaba inşaatla alakan olmuş mu? Bizim hayatımızda, belediye başkanlığımızda bu inşaatların envaiçeşidini yaptık.

'YALANA GEREK YOK'

Öbür tarafta bakıyorsunuz Hanımefendi, o da maşallah inşaat mühendisi olmuş, o da konuşuyor. Ve bizim hastanelerle ilgili attığımız adımları, temelleri, bunları küçümsüyor. Hemen ben Sağlık Bakanımı aradım, neyin nesidir... Ondan sonra da süratle Murat Kurum kardeşimi aradım, o da kendisi 'Bazı eksikler olsa bile ben, bizzat Bakanımla da konuştum, buna biz müdahale ederiz ve edeceğiz.' dedi. Ve müdahalelerini de yaptılar. Ondan sonra da ekrandan bu haberi oraya koyanlar, sonra çekip aldılar. Yalana gerek yok. Biz bir şeye eğer 'Yapıyoruz, yaptık', dersek, biz bunu yaparız

'BİZİM ADIMIZA DİKKAT ET'

Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et, benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Ve konuştuğun zaman buna göre konuş."

'BENİ KENDİNLE DE UĞRAŞTIRMA'

Belediye başkanlığından bugüne kadar attığı her adımı tartarak biçerek attığını dile getiren Erdoğan, "20 yıllık iktidarımız döneminde İstanbul, İzmir bütün bu otoyoldaki atılan adımlara dikkat et. Bu otoyollarda bir fire var mı? Kocaeli'nde yaşıyorsun, Kocaeli'nde attığımız adımlara da bak. Eğer orada bir çürük çarık ortaya koyarsan, o ayrı mesele. Yalanla, dolanla iş yapma. Yanlış yere maalesef kafanı çarpıyorsun. Dikkat et, beni kendinle de uğraştırma" ifadelerini kullanmıştı.