CiddiGazete- Teknik direktör Abdullah Avcı'nın istifası nedeniyle Adana Demirspor maçında takımın başında sahaya çıkan Trabzonspor Teknik Sorumlusu Orhan Ak, 4-1'lik galibiyeti hem taraftarlara, hem de Abdullah Avcı'ya hediye ettiklerini söyledi.

Orhan Ak, oyuna çok iyi başladıklarını ve erken golü bulduklarını belirterek, "Daha sonra rakibin 10 kişi kalması, fırsat gibi gözükürken bizi rehavete soktu. Oyun hızı ve temposunu düşürdük. Rakip de 10 kişi kalmasına rağmen etkili olmaya başladı. 2-1, 3-1'i de yakalayabilirdiler. İkinci yarı daha coşkulu hızlı oynadık. Özellikle oyuna sonradan giren hücumcu oyuncuların kalitesi devreye girince net skor elde ettik" diye konuştu.

"CİDDİ BELİRSİZLİK VAR"

Teknik sorumlu Ak, sadece Abdullah Avcı'nın istifasının değil, birçok etkenin de takımı etkilediğini vurgulayarak şunları söyledi:

- Başkanın istifa etmesi, kongre süreci, ciddi belirsizlik var. Oyunculara çok net şekilde yansıdı.

- Onun için gelecekle alakalı kaygılar olabilir. Belli hedeflerden kopmuşsunuz, onun da tedirginliği kaygısı var.

- Son zamanlarda kazanamamanın takım üzerinde olumsuz durumu oluşmuştu. Taraftarın inancını kaybetmesi de var.

- Buranın duygusu başkadır, kazanırken hızlı çıkarsınız kaybederken inişler sert olabilir. Burası büyük camia. 1-2 gün çok zorlandık.

- Özellikle zihinsel durumun takım üzerinde olumsuzluklarını fark ettik. Ne olursa olsun oyuncu sorumluluğunu bilmeli.

- Görev kutsaldır. Çıktığınızda perdenin arkasında ne yaşadığınız önemli değil, seyirci için performansınızı vermelisiniz.