CiddiGazete- Orta gelir grubuna yönelik konut kampanyasının ayrıntılarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu kampanyaya ilişkin ayrıntıları, 4 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara’da düzenlenecek ortak basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

YENİ DÜZENLEME

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kampanya kapsamında, tüketicilerin kullanacakları konut kredilerine yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını açıklamıştı.

Bakan Kurum, 22 Aralık’ta ATO Congresium'da, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından düzenlenen, "İmkon Yapı ve İnovasyon Zirve Programı"nda yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütülen, orta ve üst gelir grubuna hitap eden proje hakkında şunları söylemişti:

“Bu proje kapsamında tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. İstiyoruz ki bir taraftan konut arzını artıralım, yüklenicilerimiz, geliştiricilerimiz, müteahhitlerimiz yeni projeleri yapsınlar. Onlara bu işleri yapacak finansman desteği sağlayalım. Diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire, Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkânı tanıyalım istiyoruz.

Bu çerçevede de inşallah toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayacak bu projemizin, bu yeni hamlemizin, konut hamlemizin tüm detaylarını tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023'ün başı itibariyle bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız.”