CiddiGazete- Dört yıllık görev süresinin bitimine bir ay kala, KPSS'deki skandalın ortaya çıkmasından saatler sonra görevden alınan Türk milliyetçisi Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine cemaatlere yakın bir isim olan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR?

Aslen Ispartalı olan Bayram Ali Ersoy, 1974 yılında İstanbul Bayrampaşa'da doğdu. Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümü'nden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü'nde tamamlayan Bayram Ali Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanı aldı.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve rektör danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

Bayram Ali Ersoy, AKP'nin kontrolündeki Eğitim Bir Sen 8 No'lu Şube'nin kurucu başkanlığını yaptı.

Prof. Dr. Ersoy halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) başkanı.

ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin oluşturulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak biliniyor.

Paylaşımlarında çok sayıda radikal "dinci" ifadeler olan Bayram Ali Ersoy, ataması Resmi Gazete'de yayımlandığı an sosyal medya hesabını kapattı.