CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bazı firmaların “HES kodu” olmadan biletleme yapması üzerine harekete geçti.

Bakanlık 81 il valiliğine genelge göndererek, bu konuda uyarı yaptı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar tarafından internet-telefon üzerinden ya da yüz yüze yapılan biletleme işlemlerinde, HES kodu olmadan bilet satışı kesinlikle yapılmayacak.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alınma esnasında da yolcuların HES kodu kontrol edilecek, binmesinde sakınca bulunmayanlar araca alınacak.

Bilet satışı sırasında ya da araca alınma esnasında yapılan HES kodu kontrolünde; covid-19 tanılı ya da temaslısı olduğu tespit edilenler firma yetkililerince kolluk birimlerine ve sağlık kuruluşlarına bildirilecek. kolluk birimlerince bu konudaki denetimler sıkılaştırılacak.

Denetimlerde HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalara valiler/kaymakamlar tarafından gerekli idari para cezası uygulanacak, HES kodu olmaksızın yolcu kabul eden araçlar ise 10 gün süre ile seferden men edilecek.