CİDDİGAZETE

Türk dünyasının ve Ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif (Arif Şirin) yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 13 Şabat'ta hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 69 yaşında vefat eden Ozan Arif, bugün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı.

Ozan Arif'in Atakum ilçesi İncesu Mahallesi'ndeki evinden alınan cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Büyük Cami'ye getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi cami önünde sevenleri karşıladı. Bu sırada izdiham da yaşandı. Cenazede ülkücüler, Ozan Arif'e son görevlerini yerine getirmek için toplandı.

TÖRENE SÜRPRİZ İSİMLER KATILDI

Törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP’ye katılan eski Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Samsun Valisi Osman Kaymak, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, MHP’den ihraç edilen Samsun milletvekili ve bağımsız belediye başkan adayı Erhan Usta, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ile AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, Ciddigazete Yayın Yönetmeni İbrahim Kanbur başta olmak üzere çok sayıda siyasi ile sanatçı Uğur Işılak da katıldı. Samsun Büyük Cami'de cenaze törenine Samsunlu Orhan Gencebay da çelenk gönderdi.

MHP’Yİ İL BAŞKANI TALİMATI DİNLEMEDİ

MHP genel merkezi ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin "katılmayın" talimatına rağmen, Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak da törene katıldı.

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

45 yıldır ülkücülerin sesi olan Ozan Arif, Samsun Büyük Cami'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'nda babasının yanına defnedildi.

DEVLET BAHÇELİ İLE DAVALIK OLMUŞLARDI

1997 yılındaki kongrede Devlet Bahçeli'ye MHP Genel Başkanı olarak seçilmesi için destek veren Arif Şirin, daha sonra Bahçeli'nin DSP ile ortaklık yapmasıyla başlayan görüş ayrılıkları yaşamıştı.

Daha sonraki yıllarda Bahçeli'yi CHP ile sonra da AKP ile yaptığı işbirliği nedeniyle eleştiren Ozan Arif, MHP genel başkanı tarafından mahkemeye verilmişti.

OZAN ARİF KİMDİR?

Giresun’un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949’da doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun'da bitirdi. 1970’de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun’un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere üzere dokuz yıl hizmet verdi. 24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya’da yaşadı.

Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, tutkuyla dinlediği gür sesli ozandı.