CiddiGazete- Ülkücü camianın "Dede Korkut"u Ozan Arif, geçen yıl 13 Şubat'ta vefat etti. İstanbul'daki gönüldaşları, Ozan Arif'in seneyi devriyesi için program düzenlemeye karar verdi. Konuyla ilgili oluşturulan heyet, Üsküdar Belediyesi ile temasa geçti. Yapılan sözleşmeyle, 18 Şubat için Bağlarbaşı Kültür Merkezi kiralandı. Tertip heyeti, duyuru ve programı, buna göre yaptı.

Üsküdar Belediyesi bugün, kültür merkezi için yapılan sözleşmeyi feshettiğini bildirdi. Gerekçe gösterilmeden tek taraflı yapılan fesh işlemi ülkücü camiayı ayağa kaldırdı.

Tertip komitesinde yer alan ülkücü camianın tanınan isimlerinden Oğuzhan Hasar, bilgilendirme notunda şu ifadeleri kullandı:

BASIN DUYURUSU

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN OZAN ARİF’E BÜYÜK SAYGISIZLIK!

Türk milliyetçileri olarak çağımızın "Dede Korkut"u Ozan Arif için Üsküdar’da 18 Şubat 2020 tarihinde Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenleyeceğimiz anma programı, programımıza bir hafta kala Üsküdar Belediyesi tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir.

Türk milliyetçilerinin kültürel mirası, Türk milletinin büyük ozanı, Ozan Arif’i vefatının 1. yıl dönümünde, dava arkadaşları olarak anma programı tertip ettik. Türkiye’nin dört bir yanından Türk milliyetçilerinin katılacağı programımız, Üsküdar Belediyesi'nden gerekli izinler alındıktan sonra, davet ve duyurular kamuoyuyla paylaşılmıştır. Büyük bir coşku ve ahde vefa duygusuyla düzenlediğimiz programımız, Üsküdar Belediye Başkanlığınca herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir.

Biz Türk milliyetçileri olarak, ömrünü Türk milletine adamış büyük ozanımız ve kültür mirasımız Ozan Arif için, bütün engellemelere rağmen anma programımızı “sokakta" dahi olsa gerçekleştireceğiz.

Yeni programımızın yeri ve tarihi, Türk milliyetçilerine ve büyük Türk milletine en kısa sürede bildirilecektir.