CiddiGazete/özel- MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım'ın "temize" çıkarmaya çalıştığı, Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün sosyal medya hesabından birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşıp övgüler yağdırdığı ülkücü Mustafa Erol'un katillerinden Dev-Yol davası sanığı büyükelçi Ozan Ceyhun'un askerlik yapmadığı ortaya çıktı.

KANUN KAÇAĞI OLDUĞU İÇİN PASAPORTU İPTAL ETTİ

İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu uzun namlulu silahlarla taradıktan sonra bombalayan ve Mustafa Erol isimli ülkücünün şehit olmasına yol açan Dev-Yolcu Ozan Ceyhun, olayın hemen ardından Avusturya'ya kaçtı. Hakkında kırmızı bülten çıkartılan, gıyabında idam cezasıyla yargılanan Ozan Ceyhun, bir süre kaldığı Avusturya'dan Almanya'ya geçti. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Ozan Ceyhun'un pasaportunu iptal etti ve hakkında cinayetten kırmızı bülten çıkardı.

KENDİ İSTEĞİYLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKTI

Ozan Ceyhun bunun üzerine kendi isteğiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıktı. Hakkındaki davalar zaman aşımından düşünce, cebindeki Alman pasaportuyla önce KKTC'ye, sonra Türkiye'ye geldi. Mustafa Sarıgül'e danışmanlık yaptıktan sonra anlaşılmaz bir şekilde AKP'ye dahil edildi ve İzmir'den aday adaylığı başvurusu yaptı.

Ceyhun, İzmir'den milletvekili adayı olmaya çalışırken, AKP teşkilatında tanıştığı Azize Hanım'la dünyaevine girdi. Ozan Ceyhun'un nikah şahitliği Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

"ER" OLAMADI AMA BÜYÜKELÇİ OLDU!

Ülkücü Mustafa Erol'un hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'den kaçan ve o dönem yaşı gelmediği için askerliğini yapmamış olan Ceyhun, sonraki süreçte de Türk vatandaşı olmadığı için silah altına alınmadı. Fiziksel bir engeli görülmeyen Ozan Ceyhun'un, MHP'li Hüseyin Sözlü döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi'nden "danışman" maaşı aldığı iddia edildi.

İHANETİN BELGESİ, MİLLİYET GAZETESİ'NİN ARŞİVİNDEN ÇIKTI

Ozan Ceyhun, dün yandaş medyada yayımlanan savunmasında Türkiye'yi sevdiğini ve hayatı boyunca Türkiye için çalıştığını söylemesine rağmen, 1994 yılında "ihanet" bildirisine imza attığı ortaya çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım'ın koruma kalkanındaki Ozan Ceyhun'un ihaneti, 14 Şubat 1994 tarihinde Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan haberle belgelendi. Siyasi rekabetten dolayı daha sonra yollarını ayırdığı Türk düşmanı Alman siyasetçi Cem Özdemir'le birlikte, "Türkiye'de daha fazla insan ölmesin" başlıklı bildiriye imza atıp dağıttığı ortaya çıkan Ozan Ceyhun'un, PKK'nın Almanya'daki politikalarının da hızlı savunucusu olduğu görüldü.

Milliyet Gazetesi'nin haberinde; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Avusturya büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun'un, Avrupa Parlamentosu'nda Alman Yeşiller Partisi'nin milletvekiliyken, Avrupa'ya kaçan PKK'lıları "Kürt sığınmacı" olarak tanımladığı ve teröristlerin Türkiye'ye iadesini engellemeye çalıştığı bilgisi yer aldı.

Ozan Ceyhun'un üç hilalin altında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı ve Devlet Bahçeli'nin baş danışmanı Hüseyin Sözlü'yle verdiği poz, ülkücü camiadan büyük tepki aldı.