CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "MHP'yi eleştirmiyoruz. Çünkü eleştirirsek ve tartışmaya girersek bize gelen oy akışı duracak" diye konuştu.

Ümit Özdağ, gazeteci Bahar Feyzan'ın Youtube kanalında partisinin seçim stratejisine ilişkin soruları cevapladı.

Ümit Özdağ, MHP ve Devlet Bahçeli'ye neden eleştiri yöneltmediği hakkındaki soruya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi'nin merhum genel başkanı, eski Başbakan Necmettin Erbakan örneğiyle cevap verdi.

MHP ve Devlet Bahçeli'den Zafer Partisi'ne yönelik iki eleştiri olduğunu ve bunlara da cevap verdiklerini vurgulayan Özdağ, "Bunun dışında sert bir polemiğe ve eleştiriye girmiyoruz. Sebebi de çok basit. Erdoğan'ı Türk siyasetinde en sert eleştiren kişi, rahmetli Erbakan'dı ama Erdoğan, Erbakan'a cevap vermedi. Çünkü Erdoğan, Saadet Partisi'nden kendisine oy geldiğini görüyordu" diye konuştu.

Diğer partilerinden Zafer Partisi'ne oy akışı olduğunu belirten Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bizim oylarımızın yüzde 30'u AK Parti'den yüzde 30'u, yüzde 15'i Milliyetçi Hareket Partisi'nden, yüzde 17,5'i CHP'den, yüzde 7,5'i İYİ Parti'den gerisi de ilk kez oy kullananlardan geliyor. Biz bu noktada MHP'yi eleştirmiyoruz. Çünkü eleştirirsek ve tartışmaya girersek bize gelen oy akışı duracak. Bu da bizim stratejimiz. Neden eleştirelim?"