Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, işadamları ve gazetecilerle birlikte çıktığı Afrika gezisi devam ediyor. Fırsat buldukça geziye götürdüğü gazetecilerle sohbet eden ve kamuoyuna mesaj veren Erdoğan, dünkü sohbet toplantısında ilginç ifadeler kullandı. MHP’deki genel kurul sürecinden istediği sonucu alamadığı için yeni parti kuran Meral Akşener hakkında bugüne kadar kamuoyuna tek bir değerlendirme yapmayan Recep Tayyip Erdoğan, bu kuralı bozdu.

İLK KEZ KULLANDI

Siyaset gündeminin önemli maddelerinden olan “ittifak” çalışmalarıyla ilgili sorulara cevap veren AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı değerlendirmede İYİ Parti için “İP” ifadesini kullandı. Mesajlarını genelde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli üzerinden vermeyi tercih eden Erdoğan, dolaylı da olsa ilk kez İYİ Parti gerçeğini dile getirdi.

HAVUZDAN ÇANAK SORU

Erdoğan’ın Afrika turuna yanında götürdüğü havuz medyası isimlerinden biri, sohbet toplantısında şöyle bir soru yöneltti: “Önceki gün CHP, İP ve Saadet ile ittifak olabileceğini söyledi. Bu durumu CHP hala eski sistemin devamını istiyor olarak mı yorumlayacaksınız? Sayın Devlet Bahçeli de 'Cümbüş ittifakı kurun' dedi. HDP ile üstü kapalı kumpaslar olduğu söyleniyor?”

BBP DE İTTİFAKTA OLACAK

Recep Tayyip Erdoğan, yandaş ismin sorduğu çanak soruya şu cevabı verdi: “Diğerlerinin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız. Bizimle beraber Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) de yürümesi söz konusu. İP'miş şuymuş buymuş falan bunların milli, yerli diye bir derdi yok. Biz bu ülkenin dertleriyle hemdert olan, ülkenin değerlerini benimseyen insanlarla cumhurun ittifakını kuruyoruz.”