CHP, önümüzdeki seçimlerde AK Parti-MHP ittifakının karşısındaki blokta yer alan İYİ Parti için anket çalışması yaptırdı. CHP başkanlık divanına gelen anket sonuçlarıyla ilgili ilginç sonuçlar elde edildi. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebiyle yapılan çalışmada İYİ Parti'nin oy oranının yanısıra, Meral Akşener'in toplumdaki karşılığı da değerlendirildi.

AKŞENER’E BÜYÜK TEVECCÜH
İki farklı kategoride değerlendirilen anketten çıkan sonuç, siyasi analizleri de beraberinde getirdi. CHP başkanlık divanı kulislerinden el ettiğimiz bilgilere göre, Meral Akşener'in şahsına vatandaşın tevdi ettiği oy oranı yüzde 17... Meral Akşener, siyasi parti kurmadan halkın karşısına çıksaydı yüzde 17 civarında oy alacaktı.

PARTİ KURULUNCA İŞLER DEĞİŞTİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasının üzerinde duran anketin can alıcı kısmı, İYİ Parti'nin kurumsal yapısıyla ilgili olanı. CHP’nin "ittifak" için yaptığı ön çalışmanın ürünü olan ankette İYİ Parti'ye yüzde 6.5 oy çıktı. Meral Akşener İYİ Parti genel başkanı olarak değil de şahsi gücüyle vatandaşın önüne çıktığında alacağı oyla, parti olarak çıktığında aldığı oy oranındaki büyük fark, CHP kurmaylarının da kafasını karıştırdı.