CİDDİGAZETE/özel

Türk milliyetçiliği kimliğiyle tanınan Mesut Taner Genç, hukuk müşaviri olarak bulunduğu Kahramanmaraş Valiliği'nde, Vali Yardımcılığı Vekaleti ile başkanlık ettiği Milli Eğitim Disiplin Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sefer Turan'ın ağabeyi Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'a disiplin suçları nedeniyle verilen cezayı onayladı.

Bunun üzerine İçişleri Bakalığı, Mesut Taner Genç'i temmuz ayında görevden uzaklaştırdı.

Genç, verdiği hukuk mücadelesini kazanarak, Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine cuma günü geri döndü.

İçişleri Bakanlığı bu kez, Mesut Taner Genç'i geçici görevle Kırşehir'e gönderdi.

Cuma günü görevine dönen, bugün (pazartesi) sürgün edilen Genç, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"YENİ GÖREV YERİM KIRŞEHİR İLİ

Bakanlıkça, açığa alınmam işleminin uzatılmaması üzerine, 18.10. 2019 Cuma günü Kahramanmaraş'ta tekrar başlatıldığım görev yerim, göreve başlatıldığımdan bir gün sonra, bu gün, 21.10.2019 günü bakanlık onayı ile geçici olarak KIRŞEHİR VALİLİĞİ-HUKUK MÜŞAVİRİ olarak değiştirilmiştir."

Genç ayrıca, sosyal medya hesabından Abdurrahim Karakoç'un şu şiirini paylaştı:

"NE SARAY'IN SOYTARISI, NE BALGAT'IN DALKAVUĞU"

Mesut Taner Genç, görevden alındığı Temmuz ayında şu paylaşımı yapmıştı: "Daha önce yazmıştım, ne sarayın soytarısı, ne de Balgat’ın dalkavuğu olmam. Söyleyemedikleri Türk milliyetçisiyim. Kendimle gurur duyuyorum. Hiç kimseden korkmuyorum. Türk milliyetçisiyim. Haktan ve adaletten yanayım. Kimseye bir borcum yok. Borcum, harcım milletimizin yükseltilmesi üzerinedir. Bize açacağınız davalar da bize vız gelir vız gider başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm atalarımızın açtığı yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene!"