İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın açılış törenine katılan genel başkan Meral Akşener için resmi program hazırlandı ve emniyet birimleriyle paylaşıldı. DYP hükümeti döneminde İçişleri Bakanlığı yaptığından, "koruma protokolüne" dahil olan Meral Akşener için İzmir Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri de program dahilinde ziyaret edilecek yerlerde güvenlik önlemleri aldı.

Akşener'in resmi İzmir programına 15.30 için Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki anıt mezarının ziyaret edilmesi de konuldu. Akşener herkesi şaşırtan hamlesini, Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret ettikten sonra gerçekleştirdi. Resmi programa göre saat 16.30'da Karşıyaka'da esnaf ziyareti yapması beklenen Akşener, sürpriz bir şekilde Pınarbaşı Mezarlığı'na geçti.

Ülkü Ocakları'nın, MHP'nin kurucu genel başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş dahil, hiç bir ülkücü misyon temsilcisinin mezarlarını ziyaret etmesine izin vermediği, zorluklar çıkardığı Meral Akşener, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun kabrine giderek, İYİ Parti'deki ülkücü tabana da mesaj verdi.

Fırat Çakıroğlu'nun kabrine yapılacak ziyaret resmi programa konulmuş olsaydı, muhtemelen İzmir Ülkü Ocakları kabir çevresinde önlem alarak Meral Akşener ve İYİ Parti protokolünün kabre yaklaşmasına izin vermeyecekti. Olası bir gerginliği önlemek için ziyaretini gizli tutan Meral Akşener, daha sonra resmi programına, İzmir İYİ Parti İl Başkanlığı'nın belirlediği şekilde devam etti.