CiddiGazete- Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eski Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin vefatının 61. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törene katıldı.

Bakan Özer, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programdaki konuşmasına Tevfik İleri ve dava arkadaşları Adnan Menderes başta olmak üzere imam hatip okullarının açılmasında emeği geçen Celalettin Ökten'e Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Özer, "1951-52 yıllarında imam hatip talebi; Tevfik İleri'nin, Celalettin Ökten'in ve Başbakan Adnan Menderes'in büyük ve cesur adımlarıyla hayata geçtikten sonra Türkiye'nin her noktasında imam hatipler, halkın katkılarıyla hayata geçirildi ve eğitim sistemimizin ayrılmaz parçası olarak farklı bir eğitim modeli şeklinde ortaya çıktı" dedi.

OKULLAŞMA ORANLARI

Bir ülkenin en kalıcı sermayesinin beşeri sermaye olduğuna işaret eden Özer, beşeri sermayeyi artırmada en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu söyledi. Özer, “20 yıl gibi kısa sürede 5 yaştaki okullaşma oranlarımız yüzde 11'den yüzde 99'a ulaştı. Ortaöğretimdeki okullaşma oranlarımız yüzde 44'ten yüzde 95'lere ulaştı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14'ten yüzde 45'lere ulaştı” diye konuştu.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ

Programın ardından basın mensuplarının özel okullarla ilgili sorusunu cevaplayan Bakan Özer, geçen hafta özel öğretim kurumları temsilcileri ile bir araya geldiklerini anımsatarak, "Buradaki amacımız sadece 2023 yılında özel öğretim kurumlarının ücretinin ne olacağı değildi. Yaşamış oldukları sorunları, daha iyi kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek için çözülmesi gereken problemleri bizlere aktardılar. Biz de kanaatlerimizi kendileri ile paylaştık" dedi.

Özer, "İnşallah bu hafta içerisinde tüm TEFE TÜFE oranları belirlendikten sonra da yeni zammı, tekrar özel öğretim kurumları temsilcileri ile bir araya gelerek, olgunlaştırarak kamuoyuyla paylaşacağız. Şu anda özel öğretim kurumlarının zamlarının ne olacağıyla ilgili bir bilgi paylaşımı söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.