CiddiGazete- İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, “Gerçek dışı rakamların analizi yapılamaz. Bu sebeple açıklanan enflasyon, büyüme ve işsizlik verilerini analiz etmeye değer bulmuyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Paçacı, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

İktidarın genellikle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aracılığıyla ekonomik gerçekleri gizlediğini ifade eden Paçacı özetle şunları söyledi:

ASLINDA KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR!

"Geçen hafta büyüme rakamları açıklandı. İkinci çeyrekte Türkiye’nin yüzde 9.9 küçüldüğü açıklandı. İktidar ekonomik gerçekleri gizliyor. Ekonomideki gerçek tablonun üstünü örtmeye çalışıyor ve gerçek olmayan rakamlar açıklanıyor. Bunun için ise genellikle TÜİK kullanılıyor.

TÜİK, sürekli hesaplama yöntemlerinde revizyona giderek ekonomik verileri saptırıp gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyor. Sanıyorum TÜİK, üçüncü çeyrekte kendisine verilen talimatlar doğrultusunda büyüme rakamı açıklaması sürpriz olmayacaktır.

Bu yolla hem piyasalar hem de vatandaş adeta kandırılmaya çalışılıyor. Bunu yapanların aslında kendilerini kandırdıkları gerçeğini umarım anlarlar.

GERÇEK DIŞI RAKAMLAR

Fiyatlar artarken enflasyon artmıyor. Çalışan sayısı azalırken işsiz sayısı düşmüyor. Ülke ciddi ölçüde fakirleşirken küçülme yüzde 9.9 olarak açıklanıyor. Gerçek dışı rakamların analizi yapılamaz. Bu sebeple açıklanan enflasyon, büyüme ve işsizlik verilerini analiz etmeye değer bulmuyorum.

Beceriksiz ve liyakatsız ekonomi yönetimi sürekli yanlış uygulamalar yapmaya devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı yanlış bir değerlendirme yaparak enflasyonun sebebinin faiz olduğunu ifade etmiş ve T.C. Merkez Bankası politika faizi yüzde 24’ten yüzde 8.25’e çekilmiştir.

Bu uygulama ekonomik dengeleri ciddi ölçüde bozmuştur. Faiz indirimine rağmen enflasyon düşmemiş ve Türk Lirası reel faizler negatife dönüşmüştür. Böylece tasarruflar süratli bir şekilde dövize ve altına kaymıştır."