CiddiGazete- 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine sayılı günler kala vatandaşın asıl gündemi enflasyon ve geçim sıkıntısı.

Her gün değişen fiyatlara ve hızla eriyen alım gücüne tepkiler farklı şekillerde dile getiriliyor. Bunlardan biri de market raflarına yansıyan bir kampanya oldu. “Gençlik Devirecek” hareketi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının olduğu çıkartmalar hazırlayarak marketlerde farklı ürünlerin üzerine yapıştırdı. Etiketlerin üzerinde “Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” ve “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı” yazıları yer aldı.

Market raflarında hızla yayılan o etiketleri hazırladığını belirten grafiker Mahir Akkoyun, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

SERBEST BIRAKILDI

Tele1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’nun haberine göre; Mahir Akkoyun cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp ifade verdikten sonra, yeni tweetleri ortaya çıktı. Akkoyun hakkında bu defa ‘seçim kanununa muhalefetten’ bir kez daha ifade işlemi başlatıldı.

Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan ‘seçim kanununa muhalefetten’ ifade veren Mahir Akkoyun, adli kontrol talebiyle sevk edildiği mahkemeye tarafından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı.

'RAHATSIZ ETMEYE DEVAM'

Serbest bırakılan Mahir Akkoyun, “Bir gün önce binleri aşan şeyin bugün milyonların elinde olması benim için çok mutluluk verici bir şey. Söylediklerimden çok rahatsız oldular, gözaltına alınmam bunu gösteriyor. Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye devam edeceğim” dedi.

AKKOYUN'UN İFADESİ

Akkoyun mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

“Ben grafik tasarımcı olduğumdan siyasi gündem olan bana göstermiş olduğunuz Twitter hesabımda paylaştığım etiketleri tasarladım. Sadece ben Twitter adresimde paylaştım, bu etiketlerin dökümünü ve marketlerde yapıştırma işlemini ben yapmadım bunu kimin yaptığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Ben bu tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşımda bulundum. Herhangi bir hakaret etme kastım yoktur. Hazırladığım görselleri kullanmak için pek çok kişi mesaj gönderiyordu bunlara cevap vermek zaman aldığından genel bir açıklama olarak twiti paylaştım. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Yakalama kararı hukuka aykırı olup işleme itiraz etmekteyim.”

AKKOYUN'A DESTEK

Mahir Akkoyun’un gözaltına alınmasından sonra sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü Akkoyun’un “ Şöyle stickerlar tasarladım. İnsanların enflasyonla ve hayat pahalılığıyla en çok yüzleştikleri yerler olan marketlerde, manavlarda, pazarlarda ve alışveriş merkezlerinde yer alan ürünlere ve ürün rafları gibi yerlere yapıştırılsın diye.” sözleriyle paylaştığı tweeti on binlerce kez yeniden paylaşıldı.