CiddiGazete- Gezi olayları sırasında palayla göstericilere saldırdığı için kamuoyunda "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

İddialara göre olay şöyle gelişti:

Sabri Çelebi, Beyoğlu'nda dün gece saatlerinde otomobiliyle hareket halindeyken bir grup tarafından durduruldu.

Çelebi ile gruptakiler arasında tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönünce gruptaki bir kişi silahla Sabri Çelebi'ye ateş ettikten sonra koşarak kayıplara karıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ağır yaralı haldeki Sabri Çelebi, sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye götürülen "Palalı Sabri" burada hayatını kaybetti. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

6 AY ÖNCE BERAAT ETTİ

"Palalı Sabri" adıyla tanınan Sabri Çelebi hakkında, kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhuşa zorladığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Hakkında kadınları zorla fuhuşa sürüklediği gerekçesiyle 248 yıla kadar hapis cezası talep edilen Çelebi, 6 ay önce beraat etmişti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında eylemcilere palayla saldırdığı için Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

Istakoz haberine ceza Istakoz haberine ceza

11 Mayıs 2017'de yapılan karar duruşmasında biri polis memuru 4 kişiye karşı "silah sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Sabri Çelebi, bir kadını yaraladığı gerekçesiyle de 9 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı.