CiddiGazete- Antalya'nın yerel siyasetinde "Bastım parayı, aldım sırayı" tekerlemesiyle tanınan Tuba Vural Çokal, 2018'deki seçimde İyi Parti'nin oylarıyla Meclis'e girdi. Çokal, bir süre sonra İyi Parti'den istifa ederek bağımsız kaldı. MHP'ye geçmek isteyen Tuba Vural Çokal'ı Devlet Bahçeli kabul etmedi. Çokal daha sonra AKP'nin kapısını çaldı.

"KABİLE DEVLETİ KURDULAR"

İyi Parti milletvekili olduğu dönemde Tuba Vural Çokal, "Bu ülkenin beka sorunu, ekonomik sorunu var dediler, ekonomiyi uçuracağız dediler, uçurdukları maalesef zamlar oldu. Aynı zamanda papazı da uçurup geri verdiler. Burada kabine devleti kuracağız dediler, kabile devleti kurdular..." diye eleştirdiği AKP'nin rozetini taktı.

"TURİZM BAKANININ NESİNİ ELEŞTİRİYORSUNUZ!"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, transferinden sonra bu kez muhalefete yüklenen Çokal'ın "Turizm Bakanının nesini eleştiriyorsunuz; dürüst olun, dürüst olun" sözüne tepki gösterdi.

Çokal'a Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

- Bunu herhangi bir arkadaşımız yapsa bir şey demeyeceğim. Ama bu lafı söyleyen arkadaş "Dürüst olun" lafını nereden hatırlıyor, onda nasıl bir bilinç altı var. Şöyle bir şüphelendim baktım ve gördüm.

- Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorlar, bir milletvekili istifa etmiş. Bağımsız kalmış. Başka partiye de geçmemiş. "Üzüldünüz mü?", cevap aynen şöyle: "Niye üzüleyim. Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa, o partide devam eder. Eğer dürüstse, milletvekilliğinden ayrılır. Çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmedin."

- Şimdi bize, muhalefete "Dürüst olun, dürüst olun" diyen arkadaş bilinç altında parti değiştiren milletvekiline "Sen o partinin bayrağı altında girdin, eğer dürüstsen milletvekilliğinden ayrıl" diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık 2003 konuşmasını hediye ederim. Yazıklar olsun.