Hakkı Saral tutuklandı Hakkı Saral tutuklandı

CiddiGazete- 28 Eylül'de İstanbul Şirinevler'de üç kişinin öldüğü patlamanın itfaiye raporu kafa karıştırdı. Patlamanın ocağa bağlı doğalgaz bağlantı hortumunun kesilmesi sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Bina ve doğalgaz tesisatı üzerinde yapılan araştırmada tesisat üzerinde herhangi bir risk teşkil edecek olumsuzluğa rastlanılmadı. Ancak mutfaktaki doğalgaz vanasının açık pozisyonda, bu vanaya bağlı fleksi hortumunun ise kopuk olduğu tespit edildi.

HORTUM KESİCİ ALETLE KESİLDİ

Patlamanın etkisiyle sokağa düşen ocak üzerinde yapılan incelemede, ocak düğmelerinden ikisinin açık olduğu ve ocağa bağlı fleksi hortumunun üzerinde kesici alete bağlı kesiler olduğu belirlendi.

İstanbul İtfaiyesi'nin raporunda şu ifadeler kullanıldı: "Mutfak dahilinde bulunan ocağa bağlı fleksi hortum olarak tabir edilen gaz bağlantı hortumunun herhangi bir kesici alet kullanılarak kasıtlı olarak kesilmesi neticesi ile bu hortumdan ortama sızan gazın alt üst patlama limiti aralığına ulaşması sonucu herhangi bir açık ateş kaynağı ile temas ederek parlamasıyla yangın başlangıcının meydana geldiği, patlamaya bağlı basınç etkisiyle dairenin beden duvarlarının yıkılarak bina dahilinde ve cadde üzerindeki yapılarda ağır tahribat oluşturduğu görülmüş olup patlamanın etkisiyle yangının 9 numaralı daireye sıçradığı kanaatine varılmıştır."