CiddiGazete- Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hastaneye kaldırılan iki askerden piyade uzman çavuş Halil Yıldız'ın şehit olduğunu duyurdu. MSB'den yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 05 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ancak piyade uzman çavuş Halil Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

FIRAT GÜNER DE ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada, Halil Yıldız ile birlikte yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Fırat Güner'in de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu duyurdu.

Şehit Halil Yıldız Konya Ereğli'de, Şehit Fırat Güner ise Hatay'ın Altınözü ilçesinde toprağa verilecek.