CiddiGazete- Pentagon, Suriye'nin kuzeyinde ABD askerleri yakınında faaliyet gösteren Türkiye'ye ait silahlı insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, ABD askerlerinin 500 metre yakınına gelen insansız hava aracının tehdit olarak değerlendirildiğini ve F-16 tarafından vurulduğunu söyledi.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, Türkiye'ye ait insansız hava araçlarının Perşembe sabahı Suriye'nin kuzeyinde Haseke'de ABD askerlerinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta hava harekatı düzenlediğini söyledi.

Ryder, birkaç saat sonra insansız hava araçlarından birinin ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yaklaştığını ve tehdit olarak algılanması üzerine F-16 uçağıyla vurularak düşürüldüğünü belirtti.

Dubai sular altında kaldı Dubai sular altında kaldı

Pentagon sözcüsü, "Türkiye'nin ABD güçlerini kasıtlı olarak hedef aldığına ilişkin bir gösterge yok" diye de ekledi.

Pat Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin'ın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'le telefonda görüştüğünü ve iki bakan arasındaki görüşmenin verimli geçtiğini, iki bakanın bir daha benzer bir olayın yaşanmaması için çaba gösterileceğine ilişkin bir anlayışa vardıklarını söyledi.