CiddiGazete- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş geçtiğimiz pazar günü Elazığ- Ankara seferini yapacak olan AnadoluJet'e ait uçağa binmek üzere Diyarbakır'dan Elazığ Havalimanı'na helikopterle indi. Çetin ve Aktaş'ın helikopterden iner inmez korumalarıyla birlikte direkt uçağa geçti.

"GÜVENLİK KONTROLÜNDEN GEÇMEDEN UÇAĞA BİNİLEMEZ"

Aprona helikopterle indikten sonra güvenlik kontrolünden geçmeden direkt olarak uçağa binmek isteyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş'ı fark eden pilot, görevlilere uluslararası uçuş kuralları gereği güvenlik kontrolünden geçmeyen yolcuların uçağa alınamayacağını hatırlatarak gelen yolcuların bu şekilde uyarılması talimatını verdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş'ı uçak kapısında karşılayan görevliler, "Uçağa bu şekilde binmenize izin veremeyiz. Uluslararası uçuş kuralları gereği VIP ya da yolcu salonundan geçerek güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekiyor, bu şekilde uçağa binmeniz durumunda uçağın havalanması imkansız. Bu nedenle, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sizi uçağa alabiliriz" sözlerini iletti.

"İTİRAZDA BULUNMADILAR"

Görevlilerin uluslararası uçuş yönetmeliği gereğince gerekli uyarıyı yapmasının ardından Jandarma Genel Komutanı ile Emniyet Genel Müdürü kuralları hatırlattıkları için çalışanlara teşekkür etti. Ardından gerekli güvenlik kontrolünden geçmek üzere uçak kapısından dönen Çetin ve Aktaş VIP salonuna geçti.

"UÇAK GÜVENLİK KONTROLÜNÜN BİTMESİNİ BEKLEMEDİ"

Pilot, uçuş saatinin 20 dakika gecikmesi sebebiyle kapıları kapatarak uçuş emri aldı. AnadoluJet'e ait uçak, Çetin ve Aktaş'ı beklemeden Ankara uçuşunu gerçekleştirdi. Elazığ’dan Ankara’ya direkt uçamayan Jandarma Genel komutanı ile Emniyet Genel Müdürünün gece saatlerde başka bir uçak ile başkente ulaştı.

EROL: UÇAĞA BİNEBİLSİNLER DİYE YÜRÜDÜM

O sırada aynı uçakta bulanan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da olayı doğrulayarak Çetin ve Aktaş'ın VIP salonuna döndüğünü ifade etti. Erol, iki ismin de görevlilere hiçbir itirazda bulunmadıklarını sözlerine ekledi. Uçakta bu olaya tanıklık eden Erol'un aktardıklarını havalimanı yetkilileri de doğruladı.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, yaşananları şöyle anlattı: "Uyarıyı kabul edip geri döndüler. Uçağın kalkış saati geldi ancak gecikme yaşandı ben de salondan biraz gecikmeli çıktım. Normalde araç ile uçak kapısına kadar gitmem gerekirken ben yürümeyi tercih etim ki biraz gecikme olsun, komutan ve emniyet genel müdürü uçağa yetişsin. Uçağın kalkış saati 17.10'du ancak yaklaşık 10 dakika gecikme oldu. Emniyet genel müdürü ile jandarma genel komutanı kendilerine iletilen uyarının ardından güvenlik kontrolünden geçmek için geri döndüler. Tekrar uçağa geleceklerdi. Ancak, komutan ve emniyet genel müdürü ile korumaları salona geçtikten sonra uçak kapıları kapattı ve kuleden uçuş emri geldiği için kaptan pilot, jandarma genel komutanı ve emniyet genel müdürünün dönüşlerini beklemeden havalanarak Ankara uçuşunu gerçekleştirdi." (Halktv)