Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Pınar Karşıyaka, İspanyol temsilcisi UCAM Murcia'ya 14 sayı farkla 79-65 olurken yaşanan olaylar maça gölge düşürdü.
İzmir'deki maçta ikinci yarı başlamadan önce skorboard arızası yaşandı. Görevlilerin yoğun çalışmalarına rağmen arıza giderilemedi. Bu nedenle masa hakemlerinin bulunduğu yere maçın skorunu ve kalan süreyi gösteren bir ekran konuldu. Ayrıca 24 saniye göstergelerinin çalışmaması nedeniyle bir görevli 24 saniye süresinin belli sürelerini anonsla duyurdu.

TARAFTAR ROJAS'A SALDIRDI

Müsabakanın ikinci yarısı yaklaşık 1 saat gecikmeyle başladı. Karşılaşmanın son periyodunda Berk Uğurlu'ya yaptığı faulün ardından Sadiel Rojas'a sportmenlik dışı faul çalındı. Bu faulün ardından Pınar Karşıyakalı bir taraftar Rojas'a müdahale etti, taraftarlar sahaya yabancı madde attı. Bu pozisyonun ardından Berk Uğurlu müsabakaya devam edemedi.

AYAKKABI FIRLATTILAR

UCAM Murcia'dan 3 oyuncu diskalifiye edildi. Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar da saha dışına yollandı. Müsabaka yaklaşık 15 dakika durakladı.

Olaylı gecenin sonunda maçın başından sonuna kadar üstünlüğü İspanyol ekibine kaptıran Pınar Karşıyaka, salondan 79-65 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın rövanşı 4 Nisan Çarşamba günü İspanya'da oynanacak.