İddianamede, saldırıyı organize ettiği tespit edilen şüpheli Zozan Kutum'da ele geçirilen dökümanlarda teröristlerin şifreli yazışmalarla iletişim kurdukları tespit edildi. İddianamede yer alan bilgilere göre şüphelide ele geçirilen dokümanlarda kahverengi bir not defteri içerisinde Kiril alfabesine karşılık gelen Latin alfabesini gösteren şifre tablosu bulunduğu kaydedildi.

Şifre tablosuna göre dokümanların çözümünün yapıldığı anlatılan iddianamede, ele geçirilen belgede isimleri ve adresleri geçen şüphelilerin terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapan iş birlikçiler olduğu belirtildi. Emniyet güçlerinin liste ile ilgili çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

10 Aralık 2016 tarihinde akşam saat 22:29 sıralarında Beşiktaş’taki Vodafone Park yakınında ve Maçka Demokrasi Parkı içinde iki ayrı bombalı intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırılar sonucu 38 emniyet personeli ve 8 sivil vatandaş şehit olmuştu. 2 canlı bomba saldırganının hayatını kaybettiği saldırılarda 166 kişi de yaralanmıştı. Hain saldırıyı terör örgütü PKK üstlenmişti.