CiddiGazete- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop önceki gün, "Eski ve yeni milletvekilleri tarafından büyük hacimde miktarda pullar gönderildiğini, bunların cezaevinden mektup kampanyalarının organize edilmesi için tasarlanan faaliyetle ilgili olduğunu ifade etmek istedim" açıklaması yapmıştı.

TRT Haber’in aktardığına göre, PKK'lı teröristlere pul gönderen vekiller de belli oldu. HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Remziye Tosun ve Gara'ya gittiği belirtilen Dirayet Dilan Taşdemir ile milletvekilliği düşürülen Leyla Güven'in Meclis ödeneğinden pul alarak cezaevlerine gönderdiği tespit edildi.

MEKTUP PROVOKASYONU

Mektup provokasyonunun detayları da ortaya çıktı. Cezaevlerinde terör örgütü geniş katılımlı bir mektup kampanyası başlatmayı planladı. Bunun için gerekli olan pulu ise 1'i eski, 4 HDP milletvekili finanse etti. Meclis'in iletişim için milletvekillerine tahsis ettiği ödenek kullanılarak 2 binin üzerinde pul alındı ve 10 farklı cezaevine gönderildi. Ancak yüklü miktardaki pul girişini fark eden Adalet Bakanlığı yetkilileri pullara el koydu.