CİDDİGAZETE

İmralı'da tutuklu bulunan bebek katili Apo'nun açıklaması sonrası HDP, açlık grevlerinin sona erdiğini bildirdi. HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Açlık grevlerinin daha fazla insan canına ve sağlığına zarar gelmeden sona ermesi başta ailelerin, demokratik kamuoyunun ve vicdan sahibi herkesin beklentisiydi" ifadesi kullanıldı.

Karar, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan avukatları aracılığı ile gönderdiği mesajın ardından alındı. İmralı Adası'nda 22 Mayıs'ta avukatları ile görüşen bebek katili mesajında, "Eyleminizin sona ermesini bekliyorum" demişti.

200 GÜN NASIL AÇ KALABİLİYORLAR!

Öte yandan açlık grevi yapan HDP milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Temel, yaklaşık 200 gündür açlık grevi yapan HDP milletvekili PKK'lı Leyla Güven'in bu eylemine son verdiğine ilişkin gönderdiği açıklamayı okudu.

Milletvekilleri Sarısaç ve Dağ ile kendisinin de açlık grevine son verdiğini belirten Temel, açlık grevinde bulunan herkesin eylemlerini sona erdirmesini beklediklerini söyledi.

Bu arada milletvekili Güven, Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ndeki evinden 112 Acil Servis ekiplerince kontrol için özel bir hastaneye götürüldü.

BAHÇELİ GÖRÜŞMELERE DESTEK VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bebek katilinin avukatları İmralı Adası'nda caniyle görüşmüş, Devlet Bahçeli de Apo'nun avukatlarıyla görüşmesine destek vermişti. Terör örgütünün avukatları, PKK elebaşından aldıkları mektubu İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısında okumuşlardı.

Öte yandan haberi geçen AA yine, "bebek katili", "Apo", "Terör örgütü elebaşı" tabirlerinin yerine, "İmralı'dan gelen talimat" ifadesini kullandı.