CiddiGazete- "Yerli ve Milli Escobar" yazılı pankartın indirilmesi için polis ekipleri savcılık talimatıyla Zafer Partisi Genel Merkezi'ne girdi.

Genel başkan yardımcılarının direnciyle karşılaşan polis ekipleri, pankartın indirilmesi için savcılık talimatı olduğunu bildirdi.

Partililer, savcılık talimatıyla pankartın indirilmesinin hukuka aykırı olduğunu savunarak, mahkeme kararı getirilmeden işlem yapılmasına izin vermeyeceklerini bildirdiler. Polis ekiplerinin Zafer Partisi'ne getirdikleri "pankarta el konulması" yönündeki savcılık talimatının el yazısıyla A4 kağıdına yazılıp altına atılan imzadan oluştuğu, talimatta kime hakaret edildiğiyle ilgili isim yer almadığı belirtildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ genel merkez önünde yaptığı açıklamada, "Zafer Partisi'nin uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak için hazırlattığı pankartın üzerindeki kafa Amerikalı bir aktöre aittir. Bu pankartın devlet büyüklerine hakaret suçlaması ile toplatılmak istenmesinin akılla izahı yoktur.

Pankartın kaldırılmasına karar veren savcı, bu pankartta hangi devlet büyüğünün kast edildiğini düşünüyor?" diye konuştu.

Öte yandan Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: Savcı "Yerli ve Milli Escobar" pankartının kamu görevlisine hakaret niteliği taşıdığını ileri sürerek polis tarafından el konulmasını istemiş. Bu karar için yarın sulh ceza hakiminden onay alınacakmış. Şimdi soru şu: hakaret edilen kamu görevlisi kim?

SABAHA KARŞI 100'DEN FAZLA POLİS GELDİ

Zafer Partisi'ndeki yoğunluk, saat 00.30 gibi yerini sakinliğe bıraktı. Partide gece bekçileri, az sayıda partili ile 21. dönem Erzurum Milletvekili ve Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat kaldı. Saat 03.30 civarında beş midibüsle genel merkezin önüne gelen 100'den fazla polis, bina önünde önlem aldı. Ardından genel merkezin önüne yaklaştırılan vinç yardımıyla, üzerinde "Yerli ve Milli Escobar" yazılı pankart polisler tarafından sökülüp götürüldü. Bir süre sonra, alınan pankartın yerine yenisi asıldı.