CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlenen "81 İl Emniyet Müdürlüğü Personel İstişare Toplantısı"nde yaptığı açıklamada polislerin özlük haklarıyla ilgili yeni düzenlemeleri duyurdu. Soylu, tayin sisteminde eski uygulamaya dönüleceğinin mesajını verdi.

Dört bölge uygulamasının kaldırılacağını belirten Süleyman Soylu şöyle dedi: "Yeni yaptığımız çalışmada özellikle dört bölgeyi kaldırıyoruz, tekrar 2 bölgeye düşürüyoruz. Aynı zamanda batı ve doğu illeri de kendi arasında tekrar gruplara ayrılmayacak. Yani aynı 2 grup olarak devam edecek. 2024 yılında yürürlüğe girecek 4 grup uygulaması kalkacak. Bu kapsamda şark görevini bitiren personelimizin batı illerinde görev süresini tamamlaması halinde, zorunlu yer değişikliğine tabi tutulması durumu da kaldırılacak. Yine ikinci bölge görevinden muafiyet ve nüfusa kayıtlı olduğu yere atama hakkından yararlanan şehit ve gazi yakınlarımızın kapsamı daha da genişletilecek. Buna muharip gaziler ve sivil terör mağdurları da eklenecek.

EMEKLİLİĞİ YAKLAŞAN PERSONEL

Mevcut yönetmelikte yaş haddinden emekliliğine 3 yıl kalan personelimizin sağlanan hakları, yani istediği vilayete, istediği şekilde tayin olma hakkı 5 yıla çıkarılacak. Yani son 5 yılda bu yapılacak ve istediği yere tayin olma hakkından yararlanacak. Özellikle ipka meselesinde, çocuğunun üniversitede öğrenim görmesi durumunda ipka otomatik olarak yapılacak. 2 çocuk diye söylüyoruz ama belki 1 çocuk olarak da tekrar revize edilme imkanına sahip."

"FETÖ'CÜLER YARDIM SANDIĞINI BOŞALTTI"

AKP döneminde emniyet teşkilatını kontrol altına olan FETÖ'cülerin, polislerin yardım sandığını olan POLSAN'ın içini boşalttıkları da ortaya çıktı. Bakan Soylu, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Allah'a çok şükür, bugün orayı da ayağa kaldırdık. Bugünkü parayla, 30 yıl sonra emekli olacak bir polis sandığı üyesi, 30 yıllık, yaklaşık 1 milyon 300 bin lira ile 1 milyon 500 bin lira arasında emekli maaşı alacak. Yani bunu, bundan önce hayal edebilmek elbette mümkün değildi. Polis sandığının bu yılki karı 2 milyarın üstüne çıktı. Bunu, bundan 4 yıl önce hayal edebilmek bile mümkün değildi."