CiddiGazete- Silivri'de satırlı ve bıçaklı bir saldırgan, kaymakamlıkta görevli polis memurlarına saldırdı. Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Olayda bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı.

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan El-Kaide'li teröriste ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bildiğimiz bir tip, arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" ifadelerini kullandı.

"HALİS BAYANCUK DENİLEN GRUPLA İKTİSATLI"

Süleyman Soylu, "Daha önce bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri'nin (BÖF) iki üç sefer görüştüğü o zaman da tespit ettikleri akli dengesi yerinde olmayan, son zamanlarda da Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" dedi.

HALİS BAYUNCUK KİMDİR?

Ebu Hanzala takma adı ile bilinen Halis Bayuncuk, 1984 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Çeşitli zamanlarda El-Kaide ve IŞİD soruşturmalarında göz altına alınması ve ardından serbest bırakılmasıyla ve IŞİD'in "Türkiye emiri" olduğu iddiasıyla gündeme geldi.

2017 yılında tutuklandı ve "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası halen Silivri Cezaevi'nde infaz ediliyor.