CiddiGazete- İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ı görevden aldı ve yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly atandı.

Braverman, İngiltere'de 7 Ekim sonrası düzenlenen Filistin yanlısı gösterilere izin verdiği için Londra polisini "taraf tutmakla" suçlamıştı.

Braverman üzerindeki baskılar, Perşembe günü Times Gazetesi'nde yayımlanan makalesinin ardından arttı.

İngiltere'deki Filistin yanlısı protestoların Kuzey İrlanda'da yaşananları "hatırlattığını" söyleyen Braverman, gösterileri düzenleyenleri de "Filistin yanlısı çeteler" olarak nitelendirdi.

Suella Braverman, ayrıca Londra Polis Teşkilatını protestolara karşı "çifte standart" uyguladığını ifade etti.

Braverman, daha önce sağ görüşlü grupların yürüyüşünün yasaklandığını hatırlattı ve Londra polisinin Filistin halkı ile dayanışma yürüyüşlerini "kayırdığını" iddia etti.

Yayımlanmasının ardından Başbakanlık Ofisi'nin Braverman'ın makalesini onaylamadığı ifade edildi.

Başbakan Sunak'ın ofisinden yapılan açıklamada "Braverman'ın yazısı Başbakanlık tarafından onaylanmadı" denildi.

Braverman daha önce de birçok kez benzer yürüyüşlere karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

Braverman, Eylül 2022'de Liz Truss hükümetinde içişleri bakanı olarak yer almış, ancak resmi bir belgeyi kişisel email adresinden göndermesinin ardından istifa etmişti.

Irak'tan OPEC+'in kararına ret Irak'tan OPEC+'in kararına ret

Truss'ın istifası üzerinde Rishi Sunak'ın başbakan olmasıyla, Braverman'a tekrar içişleri bakanı olarak kabinede görev verilmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANI, İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

Sunak, içişleri bakanlığı bu görevine Dışişleri Bakanı James Cleverly'i atadı. Cleverly'nin yerine de eski başbakanlardan David Cameron geldi.