CiddiGazete- İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir parkta meydana gelen kavgaya müdahale eden iki bekçi ile bir polis memuru, tarafları karakola getirdi.

İfadeleri alınmak istenen zanlıların AKP'li olması üzerine ortalık karıştı. Bir polis memuru ve iki bekçi, karakolda zanlılardan özür dilettirildi; ardından açığa alındı.

AKP'li kaynaklar önce olayı yalanladı, ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaşımlarıyla skandalın detayları ortaya çıktı.

Ümit Özdağ, bugün Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü önüne giderek basın toplantısı düzenledi. Olayı anlatan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanması halinde elindeki resmi belgeleri açıklayacağını belirten Özdağ, daha önce AKP'lilerin polis teşkilatını rencide eden davranışlarından da örnekler verdi.

Bir polis memuru ve iki bekçinin görevlerini yaptıkları için karakolda AKP'lilerden özür dilettirilmesinin ve ardından açığa alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özdağ, iki polis amirinin de bu olaydan dolayı tayin edildiğini vurguladı.

Ümit Özdağ'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Türk Emniyet Teşkilatı sizin AKP'nin özel koruma ordusu mu? Hayır, emniyet teşkilatı büyük Türk milletinin polisidir. Bunu size öğreteceğiz.

- Türk polisinin Süleyman Soylu'nun keyfi uygulamaları karşısında korumasız bırakmayacağız.

- Soylu zihniyetinin baskıları Türk polisinde büyük sayıda intiharlara neden olmaktadır. Bir yandan hırsız, uğursuz, tecavüzcü, katil diğer yandan aman dokunmayın dedikleri Suriyelisiyle, Afgan'ıyla uğraşan polis. Bir de Soylu zihniyetinin baskıları altında evlatlarını intiharda kaybetmektedir.

- Zafer Partisi Genel Başkanı olarak  buradan sesleniyorum; sevgili arkadaşlar, yıllarca Polis Akademisi’nde öğretim üyeliği yaptım. Binlerce polis amiri öğrencim oldu. Sizin dertlerinizi ve polis teşkilatının bütün dertlerini, sorunlarını gayet yakından biliyoruz. Türk devletini Türk milletine geri vereceğiz.

- Emniyet teşkilatı AKP'nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir. Polisi ezdirmeyeceğiz.