CiddiGazete- Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi ismi ortalığı karıştırmıştı. Kamuoyunda yapılan tarifler, paranın AKP MKYK Üyesi eski milletvekili Metin Külünk'ü işaret etti.

Metin Külük, iddialarla ilgili bugüne kadar tek bir açıklama yapmadı.

AKP içinde bir cephe Metin Külünk'e tepki gösterirken, bir grup da skandalı gündeme getiren Süleyman Soylu'yu hedef aldı.

Süleyman Soylu, o ismi savcılığa bildireceğini söylerken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Soylu'ya mektup yazıp iddiasında yer alan siyasetçiyi sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, önceki gün 1.5 saat görüştüğü TBMM Başkanı Şentop'a bir takım belgeler bıraktığı iddia edildi ama Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçinin ismini söylemediği belirtildi. Soylu daha sonra Ankara Adliyesi'ne giderek savcılarla görüştü.

Kulis bilgilerine göre, Soylu savcılara "Metin Külük" ismini vermedi.

AKP'Lİ METİN KÜLÜK TEMİZE ÇIKACAK!

Kamuoyu, Sedat Peker'den 10 bin dolar aylık alan siyasetçi olarak Metin Külük ismini dile getirse de AKP'yi olayın dışında tutmak için başka bir yöntem formüle edildi.

İhale, Sedat Peker'in "Feridun Başkan" dediği ve Türkiye'deyken yanından ayırmadığı Şanlıurfa MHP eski il başkanı Feridun Öncel'in üzerinde kalacak.

Ciddigazete.com'un kulislerden edindiği bilgiye göre; Süleyman Soylu'nun "siyasetçi" dediği ismin karşısına şu anda MHP ile bir bağı kalmayan "Feridun Öncel" yazılacak. Böylece AKP içinde büyük dalgalanmalara neden olan "10 bin dolar alan siyasetçi" iddiası da son bulmuş olacak!

Öncel, geçen hafta Şanlıurfa'da gözaltına alınmış, getirildiği İstanbul'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.