100 bin imzayı toplamak için beş gün süresi olan İYİ Parti’de bir takım tedbirler alındı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzasıyla ilçe başkanlıklarına gönderilen talimatta, her ilçe seçim kurulu için akıllı telefon kullanmasını bilen bir partilinin görevlendirilmesi istendi.

SEÇMEN OLAN HER VATANDAŞ İMZA VEREBİLİR

Koray Aydın, ilçe başkanlıklarına gönderdiği beş maddelik talimatta, seçmen olan her vatandaşın 4-9 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanı adayı teklifinde bulunabileceği belirtildi. Bununla ilgil işlemin ilçe seçim kurullarında yapılacağını belirten Aydın, beş maddelik talimatı şöyle sıraladı:

1- Tüm ilçe başkanlıklarımız 4-9 Mayıs tarihlerinde ilçe seçim kurullarında en az bir temsilci bulunduracaklardır.

2- İlçe başkanlıklarımız, seçim kurullarında görevlendirdikleri kişilerin cep telefonlarını en hızlı şekilde [email protected] e-posta adresine göndereceklerdir.

3- İlçe seçim kurullarında görevlendirilecek arkadaşımız, genel başkanımız Meral Akşener adına verilen her dilekçeyi, kayıt numarası ile birlikte fotoğrafını çekerek, daha sonra bildireceğimiz sisteme anında göndereceklerdir. Bu sebeple görevlendirilen arkadaşımız bu işlemleri akıllı telefon ile yapacaklardır.

4- İl başkanlıklarımız bu iş ve işlemlerin sağlıklı yürümesi için gerekli takibi yapacak, vatandaşlarımızın 4-9 Mayıs tarihlerinde ilçe seçim kurullarımıza ulaşmalarını sağlayacaklardır.

5- Genel merkezimiz tarafından oluşturulan sistemde, hangi ilimizin hangi ilçesinde kaç vatandaşımızın genel başkanımız Meral Akşener için dilekçe verdiği görülmektedir.

CG/HABER MERKEZİ