CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, arpalığa benzetilen belediye şirketlerini kapatacağını söyledi. Büyük yolsuzlukların döndüğü şirketlerin zarar ettiğini vurgulayan Yavaş'a AKP'li Meclis üyeleri karşı çıktı.

Yönetimlerinde yandaşların olduğu, işe gitmeden yaklaşık 10 bin lira civarında maaş verilen yönetim kurulu üyeliklerinin belediyeye büyük mali yük getirdiğini belirten Mansur Yavaş, tüm ihalelerin bu şirketler üzerinden değil, artık merkezden yönetileceğini de belirtti.

Bu duyuru, hortumların kesileceğini gören Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki AKP'li Meclis üyelerini ayaklandırdı. Bakanlığa yazı yazan AKP grubu, belediye şirketlerini 31 Mart'ta seçimi kazanan Mansur Yavaş'ın değil, Belediye Meclis üyelerinin yönetmesi gerektiğini vurguladı.

Yavaş da bunun Anayasa'ya ve kanunlara aykırı olduğunu belirtip, bu yönde Meclis'e verilen önergeyi kaldırıp attı!

DAHA ÖNCE BU ŞİRKETLERİ KİM YÖNETİYORDU?

Melih Gökçek'in 16 yıl önce parti değiştirmesiyle başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi-AKP ilişkisi, 31 Mart akşamı son buldu.

16 yıl boyunca adı yolsuzluklarla anılan, FETÖ destekçilerine parsel parsel verilen arsalarla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde söz sahibi hep Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu.

Gökçek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmesinden sonra göreve gelen Mustafa Tuna da aynı yönetim şeklini uygulamaya devam etti.

Bu süreçte hiçbir AKP'li Belediye Meclis üyesi, şirketlerin yönetimiyle ilgili genel kurula dilekçe vermedi, "demokrasi" hatırlatması yapmadı.

"Haram yemem, kimseye de yedirmem" restinin ardından muslukların kesileceğini gören AKP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, Mansur Yavaş'ı "tek adam" olmakla suçladı.

'NAZİ ALMANYASI' BENZETMESİ!

31 Mart öncesiyle çelişkili açıklaması FOX TV’de yayınlanan Mümin Altunışık, Mansur Yavaş’a suçlamalarda bulundu. Altunışık, "Mansur Bey tek adam gibi, ben reddediyorum diyor. Bu Belediye Meclisini ortadan kaldıran hukuksuz bir gasptır. Belediye Meclisini belediye başkanı lağvetmiştir. Bu tek adamlığa gider. Nazi Almanyası gibi bir hayal bu. Belediye meclisine sorması gerekiyordu. Herkes konuşmasını yapar, oylanır oylandıktan sonra bu kabul veya reddolur” diye konuştu.

AKP ve MHP, 16 yıl boyunca talep edilmediği şekilde 15 belediye şirketinde beş AKP'li, bir MHP'li, iki CHP'li, bir de İYİ Parti'li dokuz Meclis üyesinin olmasını istemiş, buraların yönetim ve bütçe kontrolünün kendilerine verilmesini talep etmişti.