İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, pazar günü gerçekleşen olağanüstü genel kurulda ilginç bir hamle yaptı. Partideki MHP-merkez dengesini, Genel İdare Kurulu’ndaki üye sayısını 60'dan 80'e çıkartarak sağladı. 2011'deki kaset skandalında istifa etmek zorunda kalan DYP kökenli MHP eski genel sekreteri Cihan Paçacı ve eski Saadet-AK Partili Mukadder Başeğmez gibi isimler GİK'e dahil edildi. Akşener bu dengeyi, oluşturacağı 15 kişilik Başkanlık Divanı’nda da gözetecek

İYİ Parti’deki değerlendirmelerden biri, eski MHP’lilerin ağırlıklı olarak yönetimde yer almasıydı. Akşener bulduğu formülle MHP'lileri listeden çıkarmadı ancak partinin Genel İdare Kurulu üye sayısını artırdı. GİK üye sayısı 60’tan 80’e yükseltilerek MHP’lilere yine yer verdi ancak listeye 26 yeni isim dahil etti. Önceki dönemden sekiz üye bu yapılanmada yer almadı.

DİVAN'DA DA ÜYE SAYISI ARTTI
Meral Akşener, GİK’te kurduğu "merkez" dengeyi partinin çekirdek yönetim kadrosu olan Başkanlık Divanı’nda da gözetecek. Akşener'in, mevcut 12 olan Başkanlık Divanı üye sayısını 15’e çıkarması beklenirken, genel başkan yardımcılığına ise Cihan Paçacı, İsmail Koncuk, Mukadder Başeğmez ve ANAP'lı eski Devlet Bakanı Ahad Andican gibi isimler getirilecek. Yeni seçilen Genel İdare Kurulu perşembe günü toplanacak, Başkanlık Divanı da en geç cuma günü açıklanacak.

GİK’TE KİMLER VAR?
MHP eski genel sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye Kamu-Sen eski genel başkanı İsmail Koncuk, AK Parti kökenli Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, eski Saadet-AK Partili Mukadder Başeğmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları eski başkanı, Sözcü Gazetesi yazarı Ayşe Sucu ve BASF Türkiye Genel Müdürü M. Saltuk Buğra Kavuncu, GİK’e giren dikkat çekici isimler oldu. Yeni GİK’te yer alan diğer isimler ise Ali Coşkun, Sibel Yanıkoğlu, Behiç Çelik, Berat Yılmazel, Berna Sukas, Emine Küçükali, Fulya Yasemin, Hayati Arkas, Kemal Nizipoğlu, M. Okan Oğuz, Meral Alemdar, Naci Cinisli, Aspay Şener, Oktay Erçakar, Reşat Erdoğan, Sinan Sözen, Ümit Dikbayır, Vedat Bayram ve Yener Yıldırım.

BU EKİP PARTİYİ SEÇİMLERE GÖTÜRECEK
Normal şartlarda üç yıl daha genel kurul yapılmayacak olan İYİ Parti'de, bu ekip üç seçim yönetecek. MHP'de genel kurul talebiyle yola çıktığı isimlerin çoğunu vitrine koymayan Meral Akşener, partiyi "ülkücü" görüntüden uzaklaştırmak için yeni dönemde daha liberal, sola yakın ve ulusalcı siyasetçileri tercih etti. MHP'de kendisine imza veren 543 üst kurul delegesinden ancak yüzde 10 kadarını İYİ Parti'nin il ve ilçe yönetimlerinde değerlendiren Akşener, "merkez" olmayı ve her kesimden oy almayı hedefleyen siyaset anlayışıyla 2019 model bir yapı düzenledi.

CG/özel haber/BEKİR ŞİMŞEK