CiddiGazete- Devlet Bahçeli'den Abdullah Çatlı için şaşırtan "dava arkadaşım ve öğrencim" çıkışı! Bahçeli, 1996 yılında susurlukta hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın cenaze törenine katılmadığı gibi bugüne kadar kabrini de hiç ziyaret etmedi ve seneyi devriyelerinde hiç bir paylaşım yapmadı.

Bahçeli, şahsi hesabından bugün attığı tweette ise Abdullah Çatlı için "dava arkadaşım ve öğrencim" ifadelerini kullanıp, annesi Remziye Çatlı'nın vefatı nedeniyle başsağlığı diledi.

12 Eylül'den önce MHP ve Ülkü Ocakları içinde olmasına rağmen, darbenin ardından kaçak olarak yaşadığı Fransa'dan sahte kimlikle zaman zaman geldiği Türkiye'de çoğunlukla DYP yöneticileriyle irtibat kuran Çatlı, 1996 yılında DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak'ın da içinde olduğu aracın Susurluk'ta kaza yapması sonucu Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us isimli kadınla birlikte hayatını kaybetmişti.

Devlet Bahçeli, 26 yıl sonra yaptığı "Abdullah Çatlı" paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- Dava arkadaşım ve öğrencim merhum Abdullah Çatlı'nın muhterem anneleri Remziye Çatlı Hanımefendi hakkın rahmetine kavuşmuştur.

- Merhumeye rahmet ve mağfiret, Çatlı ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

ÇAKICI'YA 19 SENE SONRA ZİYARET

Devlet Bahçeli, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı da 19 sene sonra ilk kez ziyaret ederek, "Dava arkadaşım" demiş ve daha önce kendisi için ağır ifadeler içeren mektuplar yazmış olan Çakıcı tahliye edilmişti.