Seçim takvimi YSK Başkanı Sadi Güven tarafından bugün açıklandı. Resmi Gazete’de de yayınlanan “24 Haziran” seçimleriyle ilgili takvimde, 20 milletvekilinden muvafakatname alamayan adaylar, 100 bin imzayla cumhurbaşkanlığına aday olabilecek.

BEŞ GÜNLÜK SÜRESİ VAR

CHP’den gelen 15 milletvekiliyle TBMM’de grubu bulunan partiler arasına katılan İYİ Parti, cumhurbaşkanını 100 bin imzayla göstermeye kararlı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ısrarla, cumhurbaşkanlığına 100 bin imzayla aday olacağını söyledi. Takvime göre Akşener’in 100 bin imzayı toplaması için beş günlük süresi var. Buna göre, cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular 1 Mayıs'ta başlayacak, seçmenler tarafından aday gösterilenler için gerekli 100 bin imzanın 4-9 Mayıs tarihlerinde toplanması gerekecek. Seçmenler bu süre içinde ilçe seçim kurullarına giderek tercih ettikleri isim için imza verecek.

ÖZEL KOMİSYON OLUŞTURULDU

Beş günlük süreçte 100 bin imza toplanması için İYİ Parti teşkilatları da uyarıldı. Sürecin başlayacağı 4 Mayıs gününden itibaren 5 gün içerisinde 100 bin imzanın toplanması için genel merkezde özel bir komisyon oluşturuldu. İlçe ve illerden gelecek bilgiler anlık olarak burada toplanacak ve sürecin biteceği 9 Mayıs tarihine kalmadan 100 bin imzanın toplandığı ilan edilecek.

TEŞKİLATLAR UYARILDI

Meral Akşener için ilk sınav olacak “100 bin imza” vaktinden önce toplanarak, İYİ Parti’nin teşkilat gücü de ortaya konulacak. “Teknik” nedenler ve yoğunluktan dolayı, 100 bin imza toplanamazsa, bu kez İYİ Parti grubunda bulunan milletvekillerinden alınacak muvafakatla Meral Akşener, 9 Mayıs günü Yüksek Seçim Kurulu’na cumhurbaşkanlığı adaylığı için müracaatta bulunacak.

CG/haber merkezi