CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Programda, "65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma yasağında bir esneme olabilir mi?" sorusuna İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımızın şöyle bir talimatı oldu. Bilim Kurulu'nun kanaati çerçevesinde de bu konuda bir karar alalım' dedi. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda bazı güzel haberleri olabilir" şeklinde cevap verdi.

PARAYLA MASKE SATIŞI YOK

İbrahim Kalın, "Maske satışına izin verilebilir mi?" sorusunu, "Hayır, şu anda maskenin ücretle, parayla satılması gündemimizde yok. Ücretsiz olarak bütün vatandaşlarımıza maskeler dağıtılmaya devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. Bu konuda devletimiz bütün tedbirleri aldı. Üretim noktasında maske sıkıntımız yok" diye cevapladı.

Maske dağıtımında zaman zaman sıkıntı yaşandığını belirten Kalın, maske ulaşmayan vatandaşlara, bulundukları ilde valiliklere, belediyelere, Vefa Sosyal Destek Gruplarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili birimlerine başvuru yapmaları çağrısında bulundu.