İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün akşam Bağcılar’da meydana gelen 9 kişinin yaralandığı olay nedeniyle partilileri ziyaret etti. Olay yerinde Meral Akşener’i yaklaşık üç bin kişilik bir kalabalık sloganlarla ve Bozkurt işaretleriyle karşıladı.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Akşener burada yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Saldırıyı gerçekleştirenlerden sekiz kişi gözaltına alındı, altısı serbest bırakıldı. Olayı iki kişinin üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Dokuz kişiyi iki kişi yaralayamaz. Bıçak sokulup çevrilmiş. Can kaybının olmaması sevindirici. Biz yola kavga için çıkmadık. Adaletin tesis edilmesi için çıktık. Biz yolda ilerlerken hiç bir tehdit, hiç bir arızalı durum bizleri geriye götüremez. Bu zamana kadar hiç bir tehdite pabuç bırakmadım. 24 yıldır bu çok iyi bilinir. İktidarı, vatandaşların can güvenliğini korumaya davet ediyorum. İYİ partinin cesur insanları seçim sürecini büyük bir olgunluk içinde karşılayacaktır. 25 Haziran’da Türkiye bu kabustan uyanacak. Bu olayla ilgili adli sürecin şahsen takipçisi olacağım. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Öte yandan Akşener, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bugün Ankara’da yapacağı görüşmeyi, Bağcılar’da meydana gelen olay nedeniyle konuşup ötelediklerini söyledi. Meral Akşener, en kısa sürede İnce’yle görüşeceklerini belirtti.

Meral Akşener, Bağcılar'da İYİ Parti İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret ettikten sonra, Silivri'deki özel bir hastanede tedavi gören yaralıların yanına gitti.