İYİ Parti Başkanlık Divanı’ndan sadece üç ismin milletvekilliği için başvuru yapmadığı ortaya çıktı. 15 kişiden oluşan Başkanlık Divanı’ndaki genel başkan yardımcılarından 12’si, Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa yeni yasaya göre, hükümet sisteminin içerisinde yer alamayacak.

MECLİS'TEN TRANSFER YOK

TBMM’deki milletvekilliği aritmetiğinin de önemli olacağı yeni sistem için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, milletvekili seçilen isimlerin istifa edip hükümet sistemi içerisinde yer almalarına sıcak bakmadığı öğrenildi.

DİLEYEN HERKES ADAY OLDU

Başkanlık divanı üyelerine milletvekilliği konusunda her hangi bir kısıtlama koymayan Akşener’in, dileyen herkesin aday olabileceğini söylediği iddia edildi. Bunun üzerine İYİ Parti başkanlık divanından 12 genel başkan yardımcısının milletvekili olabilmek için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

AKŞENER MECLİS'TEN TRANSFERE KARŞI

Meral Akşener cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp hükümeti kurma yetkisi alması halinde, aralarında daha önce bakanlık ve milletvekilliği yapmış Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi Türk siyasetinin önemli isimleri İYİ Parti’yi TBMM’de temsil edecek, yeni sisteme göre istifa etmedikçe de hükümette yer alamayacak.

Milletvekilliği başvurusu yapmayan genel başkan yardımcıları:

Milletvekilliğini tercih eden genel başkan yardımcıları: