CiddiGazete- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" açıklamasında bulundu.

Gül'ün paylaşımı, Süleyman Soylu'nun annesi ile çekildiği fotoğrafa sosyal medyada küfür eden kişinin çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına isyan etmesinin hemen ardından geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yapılan çağrılar için, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" dedi.

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Gül, kimsenin Adalet Bakanından bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemeyeceğini söyledi.

Gül, "Adalet Bakanı'nın cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim" diye konuştu.

Ekonomi ve hukuk alanında yapılması planlanan reformlara da değinen Gül, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları her alanda yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü insan ve onuru her şeyin başındadır" dedi.

SOYLU'YU MU KASTETTİ?

Bakan'ın sözleri sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaşımları akıllara geldi. Soylu, sosyal medyada annesi ile olan fotoğrafının altına küfür eden kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını belirterek tepki göstermişti. Soylu, "Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest" demişti.