2014 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mevlüt Karakaya, gergin bir seçim propaganda dönemi geçirmişti. AKP iktidarının verdiği destekle rakiplerine centilmenlik dışı davranışlardan çekinmeyen Melih Gökçek, MHP adayı Mevlüt Karakaya'nın afişlerini de Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine toplatmıştı. Akşam asılan MHP pankartları, sabahı görmeden zabıta ekipleri tarafından toplatılmıştı.

Konuyla ilgili Mevlüt Karakaya, o dönem katıldığı canlı yayında kısıtlı bütçeyle yaptıkları seçim çalışmalarının AK Parti adayı Melih Gökçek tarafından sabota edildiğini söylemişti.

O dönem MHP genel merkezinin ve ülkücülerin yoğun tepkisini çeken Melih Gökçek, AKP tarafından görevden alındıktan sonra, Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için kolları sıvadı.

Mevlüt Karakaya o dönem yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Ankara'da gece astığımız afişleri, her türlü görseli, sabah Ankaralı görmeden, Büyükşehir Belediye ekipleri indiriyor. Önde polis gidiyor, arkasında Büyükşehir Belediyesinin ekipleri gidiyor, kamyonları, onun da arkasında 200 kişilik silahlı ve bereli, kar maskeli insanlarla sabaha kadar afişler toplanıyor. Bu toplanırken CHP'nin bayrak ve onun adayına ait afişlerine dokunulmuyor. Nedir mesele? Yarışın ikili olduğunu sokakta hissettirmektir mesele. Yarışın ikili olması kimin işine yarıyor? Yarışı CHP ile Melih Gökçek arasında göstermek, Melih Gökçek'in işine geldiği için karşısına CHP'yi alarak bu işin içerisinden sıyrılmak istiyor. Tüm çalışmaların, gayretlerin arkasında yatan şey bu."

Karakaya, MHP'nin bayraklarının toplatılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu, olaylara ilişkin ellerinde görüntüler olduğunu da söylemişti.