CiddiGazete- Habertürk'te Eren Eğilmez'in sunduğu "Gerçek Fikri Ne?" programında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu gazeteciler İsmail Saymaz ve Nagehan Alçı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İyi Parti'li Yavuz Ağıralioğlu, Nagehan Alçı'nın HDP'nin kapatılma tartışmaları ile ilgili sorduğu soruya verdiği cevapta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişte HDP'li Ahmet Türk'ün tutukluğu ile ilgili yaptığı çıkışı örnek göstererek kullandığı "Devlet Bey mesala "Ahmet Türk dışarı çıksın" diyor. Mesala Meral Akşener, "Ahmet Türk yaşlandı dışarı çıksın" dese ölene kadar ensesinde bir giyotin olarak sallanacak bu" ifadeler siyasette yaşanan çifte standardı gözler önüne serdi.

Ağıralioğlu'nın Nagehan Alçı'nın sorusu üzerine Bahçeli hatırlatmalı verdiği örnek sonrası İsmail Saymaz gülmemek için kendini zor tuttu.

Yavuz Ağıralioğlu'nun Habertürk'te Devlet Bahçeli üzerinden örnek verdiği açıklamaları şöyle:

"Ben söyleyince mayınlı araziden konuşuyorum. Mesala Devlet (Bahçeli) Bey konuşunca mayınlı arazide değil. Devlet Bey mesala "Ahmet Türk dışarı çıksın" diyor. Mesala Meral Akşener, "Ahmet Türk yaşlandı dışarı çıksın" dese ölene kadar ensesinde bir giyotin olarak sallanacak bu."

Devlet Bey, "Ahmet Türk içeride vefat etmesin yaşlı dışarı çıksın" dedi, belediye başkanı oldu. Şimdi benzer bir şeyi Meral Akşener söylese ben söylese herhalde ben siyaset yapamam daha. "Yavuz Ağıralioğlu Ahmet Türk'e hürriyet" dedi diye...

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN NAGEHAN ALÇI'YA: DEVLET BEY KARAR VERSİN

Öte yandan Yavuz Ağıralioğlu, Nagehan Alçı'nın "O yüzden mi siz mesala Mümtaz Ertürköne için Sayın Bahçeli çağrı yapmıştı; 'Tahliye edilsin' diye. Mümtaz Ertürköne bir süre sonra tahliye edildi. Mesala siz dünya görüşünü bir tarafa koyuyorum ama Ahmet Altan'ın tutukluğu ile ilgili İYİ Parti'den hiçbir çıkış yok" sorusunu "Devlet Bey karar versin" diye cevapladı.

Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Devlet Bey, Tayyip Bey veya Trump söyleyince problem olmayan... Biz şöyle bakıyoruz; Biz şahıslar üzerinden ve siyaset vasıtasıyla konuşmak yerine hukuk üzerinden konuşalım diyoruz. Başımıza gelen belayı gördük. Siyasetin hareket ettirdiği hukuk, siyasallaşmış hukuktur. Hukukun hareket ettirdiği siyaset, ilkeli siyaset yapmaktır. Biz ilkeli alanda siyaset yapmanın yolunu bulduk. Tayyip Bey öğretti bunu bize.

"Ben asla müsaade etmem" dediği çıkmıyor. Sadece yurtdışı baskılar hariç... Mesala "Bu can bu bedende durduğu müddetçe asla çıkaramayacak" dedi. Brunson gitti. Deniz Yücel olayında da oldu. Rencide edici buluyorum bunu.

Hukukla yürümeyi öğrenirken ben çok rahatlayacağımızı düşünüyorum. Fezleke gelecekse hukuktan gelsin. Yargılanacaksa insanlar hukukla yargılansın. Siyaset giyotini kurulmasın. Siyaset kanaat belirmeyecek mi? Tabiki belirtsin. Ama hukuku etkileyecek şekilde belirtmesin. Hukuk bizim mihmandarımız olsun bakın memleket ne güzel toparlanıyor. Yani bizi hukuk yanıltsın.

Bizi Trump yanıltmasın, bizi AB Parlamentosu'ndan gelecek baskı yanıltmasın... Bizi kendi hukuk sistemimiz yanıltsın."