CiddiGazete- "Ah Canım Vah Canım" isimli şarkısıyla 90'lı yıllarda fırtına gibi esen Ahmet Akkaya, İyi Parti'ye katıldı.

Şarkıcıların, çıkış yaptığı eserin ismiyle anıldığı dönemde "Ah Canım Ahmet" olarak hafızalarda kalan Ahmet Akkaya, hayatında ilk kez bir siyasi partinin üyesi olduğunu belirtti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i iki yıldır yakından takip ettiğini, söylemlerini ve hedeflerini beğendiğini ifade eden Akkaya şöyle dedi: "Bugüne kadar hiç bir partiye üye olmamıştım. Meral Hanımın siyasi tavrı, inandırıcılığı ve kadın olarak güçlü duruşu beni çok etkiledi. Kendisini iki yıldır yakından takip ediyordum. Ali Çelik Bey'in önerisiyle ben de İyi Parti saflarına katılmaya karar verdim ve üyelik işlemlerimi tamamladım."

İYİ PARTİ İÇİN ÖZEL ŞARKI GELİYOR

Kuşadası'nda yaşadığını ve müzikten kopmadığını belirten "Ah Canım Ahmet", "İyi Parti için özel bir parça hazırlıyorum. Türkiye'deki 100 yıllık aranjelerden daha farklı bir sound olacak. Eseri Y ve Z kuşağının çok beğeneceğini düşünüyorum. Duygu yüklü, biraz da eğlenceli bir sound..." dedi.

NEDEN İYİ PARTİ!

Uzun yıllardır sadece müzikle ilgilenen ve siyaset kulvarında yer almayan Ahmet Akkaya, Türkiye'nin son yıllarda geldiği noktada artık sanatçıların da bir tavır ortaya koymaları gerektiğini dile getirdi. Sanatçıların üzerinde bir baskı hissedildiğini vurgulayan Akkaya, "Milli değerlerimiz olan Atatürk ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin müzikte hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Hem değerlerimizi korumak, hem de müziği hak ettiği yere taşımak için İyi Parti'deyim" ifadelerini kullandı.

"AH CANIM AHMET" KİMDİR?

Adı: Ahmet Akkaya

Unvanı: Ah Canım Ahmet

Doğum tarihi ve yeri: 11 Ekim 1966/Mersin

Tarzlar: Elektronik, pop

Meslek: Şarkıcı, besteci, aranjör

Etkin yıllar: 1994 - günümüz

Çalıştığı Müzik Şirketleri:

Raks Müzik (1994)

S Müzik (1996)

Sony BMG (1998)

Ossi Müzik (2010)

Doğulu Productions (2015)

Arpej Yapım (2018)

Kariyeri:

Ahmet Akkaya; kısaca "Ahmet" ya da daha çok popüler olmuş şarkısı "Ah Canım Vah Canım" nedeniyle "Ah Canım Ahmet" olarak bilinir.

1994 tarihli albümünün çıkış şarkısı olan "Ah Canım Vah Canım" ile müzik listelerinin üst sıralarına yükseldi. Yine aynı albümde yer alan "Gel Diyorum", "Hasret" gibi şarkılar da dönemin öne çıkan diğer eserleri oldu.

Ahmet Akkaya, 1996 yılında "Dayanamam" isimli ikinci albümünü, 1998 yılında ise "Aşık" isimli üçüncü albümünü yayınladı. "Aşık" albümünde "Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" isimli türküsünü yeniden yorumladı.

Ahmet, 2010 yılında "Metropol" isminde bir albüm daha yayınladı. 2015 yılında ise "Bla Bla" isimli bir EP yayınladı. Şarkıcı 2018'de Hey İstanbul EP'sini yayınladı.

Albümleri:

Ah Canım Vah Canım (Eylül 1994)

Dayanamam (Haziran 1996)

Aşık (Şubat 1998)

Metropol (Haziran 2010)

Bla Bla Bla (Aralık 2015)

Hey İstanbul (Mayıs 2018)

Klip çekilen şarkıları:

Ah Canım Vah Canım

Hasret

Gel Diyorum

Rüya Gibi Dünya

Sonsuz Çile

Express

Dayanamam

Aşık

Uzun İnce Bir Yoldayım

Ah Canım Vah Canım 2009

Çok Değiştin

Bla Bla Bla

Hey İstanbul